Menu Sluiten

Wees wijs met warm weer

We weten het allemaal dat warm weer effect heeft op ons en op onze dieren en helaas horen we elk jaar weer dat er honden of andere huisdieren overleden zijn nadat hun baasjes ze "even" in de auto hadden achter gelaten. Gelukkig wordt daar nu extra op gecontroleerd door onder andere de Hondenbescherming .

Maar los van de auto zijn er nog meer gevaren. Een hond kan zijn warmte veel moeilijker kwijt dan mensen. Een hond zweet niet maar kan zijn warmte alleen kwijt door zijn adem en door zijn voetzolen. Daarom is het van belang om uw hond zo goed mogelijk de kans te geven om koele plekken op te zoeken en vooral niet te veel met hem te lopen op warme oppervlaktes. Fietsen met de hond is met warm weer helemaal uit den boze. U weet nu waarom.

Zwemmen kan heel verkoelend zijn maar zorg er voor dat uw hond goed op kan drogen. Zeker honden met een langere vacht hebben wat moeite om het vocht dicht bij de huid kwijt te raken. Blijft een vacht te lang vochtig dan kan de huid gaan broeien en kunnen er zogenaamde hotspots optreden. Door het broeien gaat de hond extra krabben en kan de huid kapot worden gekrabt. 

Zorg er voor dat de hond voldoende water tot zijn beschikking heeft. Maar zorg er ook voor dat het water niet ijskoud is. Dat kan ook weer problemen veroorzaken. En hou er rekening mee: veel drinken is ook meer plassen. Dus een extra wandeling is welkom.

Laat die wandeling overdag wel kort zijn. Loop liever als het donker (en koeler!) is wat verder en overdag wat minder ver.

Verder geldt dat de hond voldoende signalen af geeft, dus hou hem goed in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.