Menu Sluiten

Waarom mag mijn hond niet snuffelen aan de lijn?

Welke hondeneigenaar kent het verhaal niet? De hond loopt rustig met de baas mee totdat er een andere hond in zicht komt. Dan zijn alle goede manieren naar de achtergrond verdrongen en is het plezier van het wandelen meteen verdwenen.

Bij Talking-Dogs hanteren wij de regel dat honden aan de lijn niet in elkaars buurt mogen komen. Hiervoor hebben we een aantal redenen:

  • Honden draaien vaak om elkaar heen bij het "begroeten". Hierdoor draaien de lijnen om elkaar heen en zijn de bazen druk bezig om de lijnen uit elkaar te houden. Mocht er iets gebeuren dan zitten de honden aan elkaar vast en kunnen ze niet van elkaar weg met alle gevolgen van dien.
  • Een hond die gewend is om naar elke hond die hij zit toe te mogen (dus met en zonder lijn) houdt geen rekening meer met de baas en kiest zijn eigen weg. Een hond die gewend is om niet naar elke hond te gaan die hij ziet zal beter samen werken met zijn baas.
  • Wandelen zonder trekken is nummer 1 op de lijst met zaken die mensen willen leren. Een hond die gewend is om rustig te wachten totdat de baas hem vrij geeft om naar een andere hond toe te gaan zal dus ook minder snel aan de lijn trekken om ergens te komen.
  • Niet elke hond is "leuk" aan de lijn. Honden zijn intelligente wezens. Er zijn genoeg honden die rustig afwachten totdat een andere hond ruim binnen bereik is en dan pas van poeslief veranderen in een duivel. De andere hond (en zijn baas!) worden op die manier verrast en de andere hond leert dat andere honden niet leuk zijn. En dat is jammer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.