Menu Sluiten

Talking-Dogs is weer terug uit Engeland

Vol verwachting begonnen Joost, Marjo en Karin aan een interessante reis naar Engeland. Het was geen gewone reis maar een studiereis. In Engeland hebben we namelijk een tweetal cursussen (Marjo helaas maar 1 omdat de Advance Course al vol zat) gevolgd. En wel de Foundation en de Advance Course bij Jan Fennell in Scotterthorpe. Wellicht kennen jullie haar van het boek “De vrouw die naar honden luistert”.

De eerste cursus was met name om de achterliggende theorie eigen te krijgen en te weten wat we met onze eigen hond(en) kunnen doen.
Zeer interessant. Echter (gelukkig) niet heel veel dingen gehoord die we nog niet wisten of die we nog niet toepasten op de hondenschool. Uiteraard hebben we wel weer een nog completere aanvulling gekregen op onze kennis en uitleg.

De tweede cursus was echt gericht op het toepasbaar maken van de methodiek in de praktijk. Alhoewel het een methode is die wordt toepast bij ongewenst gedrag zullen jullie ook gaan merken dat we het gaan integreren in de cursussen, maar daarover later meer, en dan zal het met name worden ingezet om ongewenst gedrag te voorkomen.

Alhoewel we ons nu nog geen doglistener mogen noemen zijn we wel gecertificeerd door Jan Fennell. We zullen ons dan ook in ongeveer 20 cases capabel genoeg moeten tonen om bij het rijtje Doglisteners op haar website te mogen komen staan.
Dat betekent niet alleen voor jullie, als hondeneigenaar en voor de erkende doglisteners als voor ons dat kwaliteit hoog in het vaandel staat en dat we alles in ons werk stellen om de hond een beter leven te geven en dat u als eigenaar gelukkig kunt zijn en blijven en dat u over elke situatie controle heeft.

Vertoont uw hond gedrag dat u liever niet heeft? En dat kan uiteenlopen van trekken aan de lijn tot opspringen. Maar denk ook aan het najagen van fietsers of joggers. Of agressie aan de lijn of naar bezoek al dan angst gerelateerd.
Joost en Karin kunnen u hiermee verder helpen. Stuur dan ook een e-mail voor vrijblijvende informatie of neem contact op via 06-28718163

Wilt u meer weten over Jan Fennell? Neem dan een kijkje op haar website.
Uiteraard kunnen Karin, Joost en Marjo alles vertellen over de cursus zelf. Spreek ze eens aan tijdens de lessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.