Menu Sluiten

Stil zitten als je geschoren wordt

Jullie weten hoe het met mijn vacht gesteld is. Op mijn rug is het weer redelijk goed gekomen na de operatie maar mijn buik is nog steeds erg kaal. Omdat ik me de laatste tijd niet lekker voel en (te) veel gewicht verlies zijn we gisteren weer naar de dierenarts gegaan om te kijken of ze iets konden vinden wat de oorzaak was van de ellende van de afgelopen weken.

Eerst mocht ik mee en werden er twee foto's van me gemaakt, een van mijn borst en een van mijn buik. Nou moet ik zeggen dat ik de fotograaf in kwestie niet echt hoog heb zitten, de foto's waren erg zwart met wat witte strepen er op. Ze moesten ze tegen het licht houden om er wat van te kunnen zeggen! Dan maken mijn baasjes mooiere foto's! Gelukkig waren ze zelf wel tevreden over de foto's. Ik zou een beginnende vorm van spondylose hebben (een vergroeiing van mijn ruggegraat die best pijnlijk kan zijn/worden) en wat vergroeiingen aan de uiteinden van mijn ribben. Misschien dat dat er voor zorgt dat ik af en toe zo bibber tijdens het ademhalen als ik slaap. 

Na de foto's maakte een van de dierenartsen mijn buik schoon en schoor ze nog wat van het overgebleven haar af. Ik heb haar maar laten begaan, ze zijn voor de rest erg aardig daar. Toen ik die vernedering eenmaal achter de rug had werd ik op mijn rug gelegd in een soort van houder waardoor ik niet anders kon dan op mijn rug liggen. Met een apparaatje ging de andere dierenarts over mijn buik en iedereen stond TV te kijken. Ook hier weer "redelijk" goed nieuws: anders dan vergrote bijnieren (als gevolg van de Cushing die ik heb) was er niets vreemds te vinden.Daarom hebben we maar een afspraak gemaakt met de hoge heren en dames in Utrecht, die kunnen namelijk ook in mijn koppie kijken om te zien of er daar iets niet helemaal jofel zit. 

Tot slot kreeg ik nog een pijnstiller mee, weet nog niet echt of die werkt. En het baasje mocht een grote zak voer mee zeulen. Die mag ik dan weer leeg eten om te kijken of ik daardoor weer wat aan kan komen. Als we terug zijn uit Utrecht laat ik wel weten hoe het gegaan is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.