Menu Sluiten

Ongewenst gedrag?

Vertoont uw hond ongewenst gedrag? Of gedrag dat we liever niet willen zien en maar niet veranderd kunnen krijgen?

Talking-Dogs biedt een oplossing. Want we hebben toch allemaal het beste voor met onze honden. We doen heel veel voor ze en toch lijkt het erop dat ze het gewoonweg niet kunnen waarderen. Ze trekken aan de lijn, slopen onze mooiste schoenen, verzamelen allerlei kledingstukken om zich heen, doen hun behoefte in de woonkamer, springen op of komen niet als we geroepen worden. Lijkt allemaal gewoon op hondengedrag, zult u wellicht denken.

Problemen kunnen ook escaleren in bijvoorbeeld agressief gedrag naar mensen of dieren. Of wellicht is uw hond zo angstig dat u er niets mee kunt aanvangen.

Waarom doet Man’s Best Friend dit? Waarom kan hij niet gewoon meeleven in ons gezin?
Het antwoord op deze vragen is eigenlijk verbazingwekkend simpel:

Uw beste vriend is een hond en geen mens! 

Waarom behandelen we hem dan als een mens? We praten tegen onze hond, geven hem menselijke eigenschappen, gaan er van uit dat onze hond ons helemaal begrijpt. Ook het antwoord op deze vraag is net zo simpel als het antwoord op de vorige:

U bent mens en geen hond!

Het mooie verschil tussen mens en hond is dat mensen weten dat we geen honden zijn. Honden gaan er van uit dat mensen (zeker binnen hun “gezin”) honden zijn en zich als honden gedragen.

We laten uw hond hond zijn en u mens.

Is het dan zo simpel? Soms wel.
We leren u de principes van Amichien Bonding. Een methode die Jan Fennell, the doglistener, heeft (her)ontdekt. Dit is ontstaan uit onvrede over de methoden die op dat moment werden gebruikt bij het werken met (probleem)honden. Door observeren en veelvuldig uitproberen kwam Jan Fennell samen met haar zoon Tony Knight tot een viertal elementen die steeds weer terug komen en de basis vormen van een perfecte relatie tussen hond en baas. Als deze elementen goed worden ingezet wordt de baas de baas van een gezellige huishond en minstens zo belangrijk: de hond zal zich veel meer op zijn gemak gaan voelen binnen het gezin. De hond mag worden waar hij het beste in is, zich zelf zijn. Dus hond.

Onze cursussen bevatten de basis van Amichien Bonding en bij mensen die een probleem hebben met hun hond pakken we volledig uit en gaan we door de hele methode heen net zolang totdat de baas alles begrijpt en toe kan passen. 
Met deze 4 stappen, individueel voor elke situatie opnieuw belicht, kunt u de basis van uw probleem aanpakken. Samen met alle andere kennis die we in huis hebben bieden we u een compleet pakket. En u leest het goed we leren u in plaats van uw hond. Alles wat we met uw hond kunnen doen is bonus, maar niet noodzakelijk.

Amichien Bonding is niet moeilijk om in praktijk te brengen. Niet moeilijk wil niet zeggen dat het geen inspanning kost. Om Amichien Bonding goed toe te kunnen passen verandert de baas de manier waarop hij met zijn hond omgaat. Boven alles geldt dat consequent gedrag en duidelijkheid het belangrijkste zijn voor uw hond. En daar passen gelukkig ook leuke dingen in. Een knuffel, lekker kroelen, spelen, verwennen. Alles kan en mag. Zolang er maar aan de 4 randvoorwaarden is voldaan.

Heeft u interesse in wat Amichien Bonding voor u en uw hond kan betekenen? Neem dan contact op met Karin, Joost of Marjo. Wij kunnen u alles vertellen over Amichien Bonding en hoe u en uw hond daarmee geholpen kunnen worden. Of mail   ons en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.