Menu Sluiten

Mijn baasjes zijn helemaal gek geworden!

Nirak en Lotje

Wat me nu weer is overkomen! Rijden we uren lang richting het Noorden en mag ik eindelijk uitstappen bij het grote grasveld van vrienden van de baasjes. Ik ken ze want ik heb ze al vaker gezien. Ook de Berner die er rond loopt ken ik al. Top! Leuk, we gaan even lekker buiten zijn. Geen enkel probleem. Baasjes blakeren wat vlees zwart, ik vermaak me wel met de rest van de mensen die er zijn.

Tot zo ver nog niets vreemds. Maar de volgende ochtend wordt het wel een beetje erg vreemd: we helpen met opruimen (doen we vaker) en als we gaan zitten komt een van de vrienden aan lopen met een vreemde pup. Ik begroet haar met een flinke snuffelbeurt maar daar reageert ze wat vreemd op. Nou ja, moet ze zelf weten. Ik heb ergere dingen om me druk over te maken. Als we in de auto stappen zie ik dat de gekke pup meer gaat. Krijgt een eigen kooitje en zit tussen de bazen in. En dan begint het: ze zet me toch een keel op! In een heeeel vreemde taal jammert ze wat af zeg. Ik kan amper slapen…

 

Thuis aangekomen wil die kleine niet uit de kooi en als ik nieuwsgierig naar binnen kijk begint ze te blazen en te grommelen (echt grommen doe ik wel, en stukken beter als ik het van mezelf mag zeggen!). Langzaam maar zeker begin ik te begrijpen dat dit eigenlijk helemaal geen hond is. Ze speelt anders, eet anders, klimt zonder problemen verticaal omhoog en als ze boos wordt zet ze haar rug overeind. Een beetje verwarrend maar ze houdt een redelijke afstand dus ik vind het wel prima.

De baasjes hebben haar Lotje genoemd (zal wel komen omdat ze duidelijk van Lotje getikt is). Nog zoiets vreemds: ik ga lekker naar buiten als ik iets moet doen. Weet je van Lotje doet? Die loopt een hokje in en doet daar haar behoefte! Nou nooit van zijn leven baas! Je doet maar lekker de deur voor me open als ik daar om vraag!

Het ras van deze pup schijnt "kat" of "poes" te zijn. Vreemd, had er nog nooit van gehoord en ik denk ook wel dat ik weet waarom. Maar ja, alle honden zijn honden en mogen dus meedoen. Ze heeft twee taken: ze moet muizen verjagen en straks gaat ze ook worden ingezet op de hondenschool. Ben heel benieuwd hoe dat gaat aflopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.