Menu Sluiten

Joost van den Biggelaar

Het eerste hondenverhaal over Joost (29-10-1971) wordt opgetekend in 1972 als hij nog geen 9 maanden oud is: terwijl hij uit de hondenbak probeert te eten gromt de boxer naast hem. Allebei krijgen ze op hun kop: de boxer omdat hij niet naar de kleine mag grommen en Joost omdat hij niet aan het eten van de hond mag komen.

In de jaren daarna zijn er drie boxers en een bouvier bezig geweest met zijn opvoeding. In 2000 ontmoet hij Karin en nog geen jaar later heeft Joost eindelijk zijn eigen hond. Natuurlijk een boxer: Nirak. Meer dan 30 jaar "ervaring" dus met honden en met Nirak heeft Joost een aantal cursussen doorlopen zodat hij zich goed in kan denken hoe een cursist zich voelt als zijn of haar hond als een vlo aan een touwtje te keer gaat en alles doet behalve luisteren naar de baas. (Overigens: met Nirak is het ook goed gekomen, dus er is hoop!).

Een van de grotere complimenten die je Joost kunt maken is zeggen dat hij op zijn hond lijkt. Hoewel het uiterlijk niet helemaal overeen komt (de een is atletisch, rank en snel, Joost is dat wat minder) zit het innerlijk wel snor. Allebei zijn ze bij tijd en wijlen zo gek als een deur, altijd in voor een dolletje en slapen is een gezamelijken hobby.

Om wat meer aan sport te doen heeft Joost de frisbees opgepakt en loopt met veel plezier over het veld.

In de toekomst staan er verschillende opleidingen op hondengebied op het programma om Karin nog meer bij te kunnen staan bij haar lessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.