Menu Sluiten

Honderden…

Iedereen kent ze wel: teken.

Irritante kleine beestjes die ook nog eens ziektes over kunnen brengen (althans, dat zegt mijn baasje). Sinds afgelopen maandag ben ik kennelijk een teek-transport systeem geworden. Mijn vrouwtje heeft er al meer dan honderd van me af gehaald. Gelukkig zijn het nog larven (het eerste stadium van een teek) en daarmee nog niet "gevaarlijk" in de zin dat ze ziektes over kunnen brengen.

Maar goed, ze zitten we op mijn hele kop, mijn oren, neus, rug en waar je ze ook maar zoekt. Daarom hebben de baasjes besloten om het grondig aan te pakken. Vandaag mocht ik mee de douche in (mag anders eigenlijk nooit). Maar wat ze toen deden! Ze maakten me eerst helemaal nat en toen gingen ze me insmeren met iets wat vreemd rook en ook nog eens bubbeltjes maakte. Daarna werd ik weer helemaal nat gemaakt en gingen alle bubbeltjes weg, over zonde van de tijd gesproken zeg!

Maar wat daarna wel erg leuk was was dat ik met Oma mee naar buiten mocht. Lekker rennen en racen tot ik weer een beetje droog was want zo'n natte vacht is toch niet echt wat ik lekker vind. 

Het vrouwtje heeft me net gecontroleerd en ziet dat de teken die er nu nog op mij zitten er zo af vallen en in ieder geval allemaal dood zijn. Dat is een hele opluchting want die gekke beestjes ben ik nu wel zat hoor…

Oja! Bijna vergeten te zeggen: ik ben helemaal nagekeken door die leuke dokter waar ik met Nirak ook al een keer ben geweest. Ze was helemaal tevreden over me en zei dat ze nog niet veel jonge honden had gezien die zich zo goed ontwikkelden. Maar ja, ik ben een boxer he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.