Menu Sluiten

Dogfrisbee

Een frisbee gooien waar de hond achteraan racet en hem met een spectaculaire sprong vangt. Een leuk zomers plaatje waar veel hondeneigenaren al eens kennis mee hebben gemaakt.

Wat echter weinig mensen weten is dat Dogfrisbee een van de leukste hondensporten is die je kunt bedenken. Er zijn heuse wereldkampioenschappen en (in Amerika) zijn er zelfs mensen die er bijna fulltime mee bezig zijn. Hoewel het in Nederland niet zo’n vaart loopt zijn er hier ook veel mensen die besmet zijn met deze leuke sport.

In deze cursus gaan we vooral in op wat de baas (of handler) van de hond moet kunnen om verantwoord met de hond aan de slag te kunnen. Veel van de blessures ontstaan namelijk doordat de hond een onmogelijke frisbee uit de lucht probeert te plukken. En juist deze blessures zijn heel goed te voorkomen door goed te weten waar men aan begint. Daarom zal de nadruk tijdens deze eerste cursus liggen op de werptechniek van de baas en de verschillende manieren waarop een hond de frisbee kan vangen.
In principe kun je met elke gezonde hond aan de slag. Wel hanteren wij een minimum leeftijd van de hond van anderhalf jaar. Dit omdat de hond dan zijn grootste groeispurt gehad heeft en zijn spieren voldoende zijn opgebouwd om de sport goed aan te kunnen. Voor ons is het natuurlijk van belang dat zowel hond als handler een lange tijd plezier kunnen hebben van deze mooie sport zonder vervelende blessures.

Wij hebben onze cursus dan ook zo opgezet dat eerst de handler leert met de frisbee overweg te kunnen voordat we de hond er kennis mee laten maken. Onze cursus bestaat uit 10 lessen waarvan er enkele zonder hond zijn om zeker te weten dat het gooi gevoel ontstaat. Pas na een paar lessen zullen we de hond er bij gaan betrekken en dan in eerste instantie met een regulier speeltje. Dit om de hond te leren loslaten wat handig is bij de frisbee freestyle. Daarnaast leert de hond dingen terug te brengen wat weer handig is bij frisbee toss en fetch.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op! Meer informatie over de kosten van de cursussen vindt u hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.