Menu Sluiten

Bowen informatie

Canine Bowen Technique is een therapie voor honden die gebaseerd is op een in de jaren '50 van de vorige eeuw door Tom Bowen (1916-1982) in Australië ontwikkelde therapie voor mensen. In 2001 werd deze therapie door Ron en Sally Askew, twee Engelse Bowen therapeuten, aangepast zodat ook honden konden profiteren van deze bijzondere methode.

Bowentherapie kenmerkt zich door de bowenmove. Dit is een, met lichte druk geplaatste, korte rollende beweging gemaakt met vingers en duim op bepaalde spieren op bepaalde plaatsen van het lichaam. De energie die vrij komt tijdens deze beweging geeft de hersenen een signaal om aan het werk te gaan in het lichaam.

Canine Bowen Technique is als holistische methode niet gericht op pure symptoombestrijding maar behandelt het complete lichaam van de hond. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en daardoor wordt het lichaam weer in balans gebracht. Elke hond doet dat op zijn eigen manier en reageert ook anders op een behandeling.

De methode is overigens niet bedoeld als vervanging van wat een behandelend dierenarts doet maar eerder als aanvulling op een behandeling. Daarom wordt voorafgaand aan elke nieuwe behandelsessie contact gezocht met uw dierenarts.

Canine Bowen Technique kan worden ingezet in een breed scala van aandoeningen maar kan ook preventief worden gebruikt om er voor te zorgen dat uw hond lekker in zijn vel blijft zitten of voor honden die intensief sporten.

Canine Bowen Technique kan onder andere in onderstaande gevallen een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van uw hond:

– Gewricht- en bewegingsproblemen
– Incontinentie
– Compulsief gedrag
– Overgevoeligheid voor o.a. geluiden
– Spijsverteringsproblemen
– Conflicten in de "roedel"
– Herstel na operaties
– Huidproblemen
– Niet alleen kunnen zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.