Menu Sluiten

Balans en Coördinatie

Balans en Coördinatie is een fantastische manier om ontspannen lekker met uw hond bezig te zijn. Het mooie is dat niets moet, alles mag. Dat kan ook betekenen dat de hond ervoor kiest om even niets te doen. Door de hond te vertellen dat dat oké is, zien we vanzelf dat een hond op den duur stappen verder gaat zetten. Dit zijn juist de dingen die we stimuleren. Door regelmatig pauzes te houden krijgt de hond kans om over dingen na te denken en zullen kwartjes gaan vallen. Soms veel sneller dan verwacht.

Balans en Coördinatie is tevens een mooie manier om

het vertrouwen in elkaar te vergroten
het zelfvertrouwen van de hond te vergrotende hond meer bewustwording van zijn eigen lijf te geven
de spierkracht van de hond te vergroten en/of conditie te verbeteren
het gangwerk van de hond te verbeteren
de hond een betere focus te geven waardoor hij zich beter kan concentreren.

Kortom, veel mooie dingen ontstaan terwijl u op een leuke manier bezig bent.

Balans en Coördinatie omvat een serie van onderdelen. U maakt onder andere kennis met opblaasbare pinda’s en eieren, rare ondergronden om op de staan en overheen te lopen, een plankenparcours, cavaletti en wiebelkussens.

Benieuwd of het iets is voor u en uw hond? Maak dan kennis met Balans en Coördinatie middels een workshop en/of een cursus.
Waarom een workshop?
De workshop is bedoeld als een mooie kennismaking zonder het af te raffelen. De onderdelen die worden behandeld worden uiteraard compleet verteld, uitgelegd en geoefend. Maar omdat Balans en Coördinatie uit meerdere onderdelen bestaat is het niet mogelijk deze allemaal in een workshop aan bod te laten komen. Deze duurt immers maar 1.5 uur.
Juist met Balans en Coördinatie lijkt het alsof we “te weinig” doen. De inspanning wordt zwaar onderschat, zeker in het begin. Daarom wijzen wij er de eigenaar op de momenten van rust te nemen en tonen de kracht van het “minder” doen. Toch is onze ervaring juist dat u na een workshop alleen nog maar meer wilt weten en wilt gaan doen. Dus u bent gewaarschuwd. En daarom geeft Talking-Dogs ook cursussen.

Waarom een cursus?
Cursussen worden aangeboden in blokken van 5 lessen van een uur. En dat geeft meteen de mogelijkheid om meer onderdelen de revue te laten passeren. De eerste serie van vijf lessen is een kennismaking voor zowel de hond als de eigenaar. Heeft u de workshop gevolgd? Dan is dit een mooie aanvulling met andere onderdelen. Begint u fris in deze cursus? Dan is het een mooie manier om kennis te maken met de kracht van Balans en Coördinatie.
Tijdens deze eerste vijf lessen maakt u kennis met wat Balans en Coördinatie kan doen. Hoe eenvoudig dingen lijken en hoe prettig het is om thuis dingen te kunnen gaan oefenen. Echter wel ondersteund met de juiste uitleg om blessures te voorkomen. U zult gaan merken dat de oefeningen van Balans en Coördinatie net als bij andere oefeningen moeten worden aangeleerd en daarna moeten worden geoefend.
Dus liever proeven aan wat meer dingen? Dan is deze cursus een uitgesproken mogelijkheid en het mooie is dat u na deze vijf lessen kunt doorstromen in een volgende cursus. Uiteraard wordt het niveau van de lessen aangepast aan wat u en uw hond reeds geleerd hebben.

Let op: Balans en Coördinatie is voor honden van alle leeftijden. Wilt u echter inschrijven met een hond jonger dan 8 maanden, een senior hond of heeft uw hond fysieke klachten dan kan het zijn dat er oefeningen worden aangepast of omwille van het welzijn van de hond niet gedaan kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.